Stadsfinale KNVB Straatvoetbaltoernooi in Heerlen

14-06-2010
De regen kwam met bakken uit de hemel op de dag dat de stadsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi in Heerlen gepland stond. De speeltegels van het fraaie marktplein Bongerd waren daardoor spekglad gespoeld. "Volledig onverantwoord om op te voetballen", constateerde Christian Froijen van de toernooidirectie in de ochtend.

Maar wat nu, was toen de moeilijke vraag. Afgelasten, misschien? Dat zou natuurlijk een enorme domper zijn voor de 24 aangemelde teams en ook de organisatie. In allerijl moest er toch maar een alternatieve locatie gevonden worden. Het fraaie sportcentrum Kaldeborn wilde graag gastheer zijn. En wat voor één. Het sportcentrum deed er nog een paar mooie prijzen bovenop ook: de winnaars van het toernooi mogen een keer terugkomen om te spelen.

Dat het geen straatvoetbal was, maar een variant op kunstgras, dat deerde niet. Sommige teams waren er zelfs blij mee. Lekker sliden! ,,Ondanks het slechte weer, hebben we genoten van een mooie dag”, concludeerde de tevreden toernooileiding dan ook aan het einde van de dag. Ondanks het grote voordeel, een dak boven het hoofd, was het wel even wennen indoor. De deunen van de hippe muziek galmden stevig na, de frisse buitenlucht was ingeruild voor een gemengde geur van de rubber van het kunstgras met het zweet van de fanatieke voetballers, dat maar niet uit de zaal kon ontsnappen.

Het drukte de pret absoluut niet en het voetbal was van hoog niveau. De winnaars waren de basisscholen: De Tovercirkel (groep 7, meiden), Sint Martinus (groep 7, jongens), Gerardus Majella (groep 8 meiden) en Theo Thijssen (groep 8, jongens). Sportwethouder Fred Gilissen, die zelf ooit profvoetballer was voor onder andere Roda JC, deed de uitreiking. ,,Ik heb enorm veel capaciteiten gezien. Er is goed gevoetbald”, stelde hij tevreden vast.


bron: www.knvbstraatvoetbal.nl

 

<< terug